BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

lördag 1 oktober 2011

Morots kaka!


Mager morotskaka

En riktigt smal kaka! Håller sig saftig tack vare morötterna.

DU BEHÖVER

Kaksmet

  • 2 ägg
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl rivna morötter

Glasyr

  • 80 g philadelphia light mjukost
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en rund bakform med löstagbar botten. Riv morötterna.
Vispa ägg och socker kraftigt med elvisp. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en slät smet.
Blanda i morötterna och rör slätt.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Dekorera med rivna morötter eller citronskivor.

0 kommentarer: